Jak na věc


bramborová buchta se zelím

Přes 60800 receptů na jednom místě

    Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Kmín celý, Majoránka, Petržel kořen, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Když se brambory dostaly do Evropy, nahlíželo se na ně trochu nedůvěřivě. Šlechta spíš používala květy na ozdobu a trvalo nějakou dobu, než se rozšířily mezi prostý lid. Protože jsou ale nenáročné na pěstování a rostou i ve vyšších polohách, našly si postupně cestu na náš talíř. Vznikla spousta prostých jídel, která si s velkou chutí dáme i dnes. Kdo by odolal voňavé bramborové buchtě s uzeným masem! Bramborové drbáky si také s chutí dáme a stejně tak bramborové placky.
    největším světovým producentem brambor je Čína? Rok 2008 byl OSN pro výživu a zemědělství (Organizace spojených národů) vyhlášen Rokem brambor pro zdůraznění jejich významu pro výživu světové populace.


Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

    Abyste se vařením neochudili o prospěšné látky, doporučuje se vařit brambory ve slupce a teprve potom oloupat. Dělá se to u drobných brambůrků, ze kterých se dělají saláty. Vyzkoušet je můžete třeba s voňavou bylinkovou zálivkou nebo v barbecue salátu se slaninou. Pečené a plněné brambory se také nechávají se slupkou.
    Do povařené polévky přidáme očištěnou, na kostičky nebo na nudličky nakrájenou částečně vařenou zeleninu, kmín, mletý pepř, majoránku a část dávky soli a za občasného míchání uvaříme téměř doměkka.
    Přílohové brambory se pro zjednodušení práce před vařením většinou oloupou. Někdo je pokrájí na menší kousky, v jiných rodinách se vaří vcelku. Vždycky přidejte špetku soli a trochu kmínu pro chuť. Uvařené brambory nenechávejte zbytečně stát ve vodě a hned je slijte.
     Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka. Spolu s třeným česnekem je přidáme do polévky a dovaříme je.
    Mrkev je prý jistý druh brambory s ideály. Podle nás si teď na podzim může mrkev klidně nechat svoje ideály, protože brambory jsou hvězdou naší kuchyně. Čerstvé přímo z pole, když voní podzimem a sychravými rány. Můžete z nich uvařit obyčejnou přílohu nebo je povýšit na učiněnou lahůdku.


Podložka dortová stříbrná - kruh 12 - PME

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka. Spolu s třeným česnekem je přidáme do polévky a dovaříme je.
    Právě to je na bramborách zábavné, že dovedou nasytit prázdné žaludky a současně obstojí i v sofistikovaných receptech. Gratinované brambory podle našeho receptu budou v kuchyni excelovat. Za hvězdu kuchyně budete i s okurkovými soudky s makrelovou pěnou. Ano, i v ní jsou základem brambory, tentokrát v podobě pyré.
     Do povařené polévky přidáme očištěnou, na kostičky nebo na nudličky nakrájenou částečně vařenou zeleninu, kmín, mletý pepř, majoránku a část dávky soli a za občasného míchání uvaříme téměř doměkka.


Bramborová kaše s medovou hořčicí

    Ano, uvařit brambory není nic těžkého, ale stojí zato připomenout si základní pravidla. Brambory mají řadu odrůd a prodejce na farmářské trhu vám určitě doporučí, na co se bude hodit zrovna ta, kterou kupujete. V obchodech se brambory obvykle dělí do tři kategorií ‒ pevné salátové, přílohové a moučnaté na pyré.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00