Jak na věc


cheesecake s mascarpone

Cheesecake postup přípravy receptu:

    Připravíme si těsto: máslové sušenky rozdrobíme do mísy a přidáme k nim změklé máslo a rum. Vše důkladně propracujeme. Dortovou formu vytřeme máslem a připravené sušenkové těsto postupně přimačkáváme ke dnu tak, že vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Formu s těstem dáme na 30 minut do chladničky.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Suroviny Smetana 16% (pochoutková), Sýr Lučina - termizovaný, Máslo čerstvé, Sušenky BeBe světlé jemné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Připravit dokonalý cheesecake je tak trochu kumšt. Musíte vsadit na kvalitní suroviny a vlastní trpělivost. Cheesecake je totiž lepší péct delší dobu na nižší teplotu. Kombinace opatrného zacházení a poctivých surovin zaručí naprosto dokonalý zážitek. Máslový korpus, krémová náplň... Hotová slast. Vyberte si jeden z našich čtrnácti nejoblíbenějších receptů a pusťte se do pečení! Pak už jen stačí posadit kousek na dezertní talířek, vzít do ruky lžičku a přenést se do nebes.


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky vložte do robotu a rozsekejte je na drobečky. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte, aby se vše spojilo. Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm a dno vyložte pečicím papírem. Do formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.
     Připravíme si těsto: máslové sušenky rozdrobíme do mísy a přidáme k nim změklé máslo a rum. Vše důkladně propracujeme. Dortovou formu vytřeme máslem a připravené sušenkové těsto postupně přimačkáváme ke dnu tak, že vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Formu s těstem dáme na 30 minut do chladničky.
    Eličko, do cheesecaku mascarpone moc nedoporučuji, nemá typicky sýrovou chuť a má i trochu jinou konzistenci :) Lučina nebo sýry podobného typu jsou vhodnější :)
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Na vychladlé těsto naneseme krém a dort dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut (troubu neotvíráme), poté snížíme teplotu na 130°C a pomalu pečeme asi 30-35 minut.


Cheesecake s rozpečenými jahodami

    Ano, myslím, že předchozí neuspechy byly asi zpusobene nahrazováním cream cheese. Paradoxne jednou jsem se placla přes kapsu a koupila Philadelphii a ten byl snad nejhorší :D receptů je na internetu prostě až moc, ale už je nepotřebuji. Byl prý fantastický, bohužel jsem neochutnala, ale obdarovana že mě hned tahala recept a nepřežil ani dopoledne :DTakže vám moc moc děkuji :)Jinak se mi právě v ledničce chladí karamelovy základ krému. Zítra peču ultimate chocolate cake - těsto obsahující majonézu a pivo - ale chtěla jsem nahradit krém, tak jsem opět zavítala k Vám a úspěch. Můj první karamel mě sice potrapil, ale zatím to vypadá dobře, tak vám pak napíšu, jak dopadlo zaslehavani pod recept :)Krásný den :)
    Dobrý den, mám prosbu, jak mám upravit poměr ingredienci na 30cm formu? Mám v tom vždy hokej, nemáte náhodou nějaký tahák na koeficient poměru? Moc děkuji Simona
    Zuzko, zdravím Vás, jsem ráda, že se recepty líbí :) V jaké smyslu se Vám předchozí cheesecaky nepovedly? Důležité je použít opravdu sýr (ne tvaroh), péct při nízké teplotě delší dobu a nechat pořádně vychladit :) Receptů je hodně, do některých se dává smetana, do jiných zase zakysanka, některé jsou jen ze sýra. Rozdíly nejsou až tak výrazné :) já osobně mám nejradši ten klasický :) pozor, tento s brownie je podstatně menší, než ten klasický, pokud byste chtěla sýrovou vrstvu zaměňovat :)
    Připravíme si náplň: do mísy dáme žervé sýr (Lučinu), lahůdkovou zakysanou smetanu, třtinový cukr, vejce a jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 3 chemicky neošetřovaných citrónů, které jsme si omyli a osušili.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Dobrý den, vaše stránky jsou pro mě mustr pokud jde o pečení, moc Vám za Vaše recepty děkuji. Zejména Red Velvet už jsem pro přátele pekla stokrát, všichni ho milují.Cheesecake se mi zatím nikdy nepovedl, tak bych chtěla zkusit Váš recept.Jen se chci zeptat, proč v tomto receptu, narozdíl od toho klasického s ovocem, máte smetanu zakysanou a ne ke šlehání. Původně jsem chtěla zkombinovat tento korpus s náplní na ten ovocný, jen se bojím, aby těsto bez korpusového okraje drželo tvar. Velmi Vám děkuji za případnou odpověď :)
    Zpočátku se cheesecake pekl s klasickým těstem, v proslulém Reubenově lahůdkářství ještě ve vodní lázni. Pak se spolu s vynálezem digestivních sušenek, které po rozdrcení a spojení s máslem vytvořily pevný základ, objevila také nepečená, pouze vychlazená forma, ale i sušenkový základ se péct dá. Citrusovou verzi proslavily floridské ostrovy Keys a jejich proslulé voňavé limetky, newyorská se neobejde bez jahodové korunky. Dnešní cheesecaky často spojují různé postupy i ingredience; důkaz máte před sebou.
     Upečený dort necháme vychladnout minimálně 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky na tuhý sníh, přisypeme jemný krupicový cukr, promícháme a sníh dáme na povrch dortu a uhladíme. Dort dopečeme v předehřáté troubě na 220°C jen 5 minut. Troubu vypneme a dort necháme v troubě vychladnout asi 1 hodinu. Takto vychladlý dort dáme na několik hodin do chladničky. Podáváme ho nakrájený na trojúhelníky.


Cheesecake s jahodovým mramorováním

    Upečený dort necháme vychladnout minimálně 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky na tuhý sníh, přisypeme jemný krupicový cukr, promícháme a sníh dáme na povrch dortu a uhladíme. Dort dopečeme v předehřáté troubě na 220°C jen 5 minut. Troubu vypneme a dort necháme v troubě vychladnout asi 1 hodinu. Takto vychladlý dort dáme na několik hodin do chladničky. Podáváme ho nakrájený na trojúhelníky.
    Na vychladlé těsto naneseme krém a dort dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut (troubu neotvíráme), poté snížíme teplotu na 130°C a pomalu pečeme asi 30-35 minut.
    V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehejte a směs naneste na připravený korpus. Pečte jednu hodinu a deset minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nechte vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici.
     Připravíme si náplň: do mísy dáme žervé sýr (Lučinu), lahůdkovou zakysanou smetanu, třtinový cukr, vejce a jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 3 chemicky neošetřovaných citrónů, které jsme si omyli a osušili.
    Zuzko, tak to jsem moc ráda, že se cheesecake povedl :) teď už to snad bude jen dobré :)Karamelový krém je můj favorit, jestli tedy děláte ten s mléčnou čokoládou, je sice trochu náročnější, ale výsledek určitě stojí za to :) budu se těšit na referenci :)

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00