Jak na věc


chobotnice v oleji

Naběrák na knedlíky drátěný 30 cm - Czech gastro profi

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Marinované maso napícháme na grilovací jehly, necháme okapat z přebytečného oleje a dáme opékat na gril. Grilujeme do změknutí masa, poté osolíme, opepříme dle chuti. Před podáváním můžeme polít trochou olivového oleje nebo zbylou marinádou.
    1 Do velkého hrnce, do kterého se vejde celá chobotnice, dejte vařit vodu. Přidejte pomeranče a citrony nakrájené na plátky (předem dů- kladně omyté), očištěnou a nahrubo překrájenou zeleninu (mrkev, celer a petržel) a tymián a osolte.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso zalijeme olejem, přidáme koření, česnek a necháme přes noc v chladu marinovat.


Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

    2 Chobotnici nechte zvolna rozmrazit, nejlépe přes noc v chladné místnosti či lednici, a pak ji opláchněte studenou vodou. Položte ji na pracovní plochu tak, aby spodní část hlavy s očkem směřovala vzhůru, a ostrým nožem vyřízněte očko s ‚inkoustem‘.
    4 Uvařenou chobotnici vyjměte pomocí kuchařských kleští a nechte ji trochu zchladnout. Odměřte a přeceďte asi 600 ml vývaru z chobotnice a odložte ho na později – budete ho potřebovat na vanilkovou pěnu a prohřátí grilované papriky.
    Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso zalijeme olejem, přidáme koření, česnek a necháme přes noc v chladu marinovat.
    3 Jakmile začne připravená voda vřít, vložte celou chobotnici do hrnce. Přiveďte zpět k varu, pak stáhněte plamen na minimum a táhněte 3–4 hodiny doměkka. „Při prudkém varu nebo míchání se barva chobotnice ‚oprýská‘,“ varuje šéfkuchař.


Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.

    Marinované maso napícháme na grilovací jehly, necháme okapat z přebytečného oleje a dáme opékat na gril. Grilujeme do změknutí masa, poté osolíme, opepříme dle chuti. Před podáváním můžeme polít trochou olivového oleje nebo zbylou marinádou.
    6 Rozpalte gril. Porce chobotnice potřete olejem a rozložte na mřížku. Grilujte ze všech stran do křupava a zlatohněda. „Během grilování chobotnici otáčejte a hlídejte, přísavky a tenké špičky se snadno připálí,“ říká Ondřej Koráb.
    5 Chobotnici obraťte jako klobouk naruby a položte na pracovní plochu hlavou vzhůru. Hlavu odřízněte. Chapadla nožem oddělte tak, aby vždy dvě zůstala spojená, celkem na čtyři části.
    Chobotnici si můžete dát na dovolené u moře, v dobré restauraci a nyní také doma! Šéfkuchař Ondřej Koráb z restaurace Le Grill vás krok za krokem provede její přípravou a poradí triky, díky kterým uspějete hned napoprvé!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0048:00:00