Jak na věc


datlové kuličky

mohou pouze přihlášení uživatelé.

    2. Jakmile máte nadrcené mandle, pusťte se do datlí. Mixujte na nejvyšší výkon, máte-li prostornější nádobu, budou se datle lépe drtit, pokud bude nádoba plnější. Datlím to bude chvíli trvat, po pár minutách se poddají, ztratí svůj původní tvar a samy se začnou slepovat do kuliček. V tu chvíli přestaňte mixovat a promněte jednu kuličku mezi prsty – měla by být měkká a lepivá.
     Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Mají mít světlou barvu, uprostřed mohou zůstat trochu měkké. Po upečení necháme makronky vychladnout.
    Se sladkou chutí je podle mě u mnoha lidí těžké pořízení. Já například vím, že nesmím sahat po ovoci, ani oříšcích, když mám hlad. Spouští to u mě lavinový efekt, kdy se začnu cpát a mám nezastavitelnou chuť na sladké. To je má zkušenost, kterou jsem u sebe vypozorovala. Musím mít sama u sebe nastavená pravidla, která tomuto zabrání. A to je pořádně se najíst, když mám hlad. Žádné uždibování, žádné ještě to vydržím, až dodělám to či ono.
    3. Přidejte rozmixované datle k mandlím a rukama je pořádne prohněťte, aby se rovnoměrně spojily. Pak z hmoty vyválejte kuličky, množství by mělo stačit na 20 větších nebo 30 menších kuliček. Část obalte v kakau, část v namletém kokosu a zbytek v nasekaných pistáciích.


Koš ALVARO černá 29,5x20,5x8,5cm KL-23021 - Kela

    Datlovou pastu jsem si nakrájela na malé kousky do misky. Pokud použiješ celé datle, tak je nejdřív pořádně rozmixuj na hladkou hmotu. V mlýnku na kávu jsem si umlela kávová zrna a ponorným mixérem rozmixovala konopná semínka. Použij na mixování semínek hlubokou nádobu. Semínka budou při prvních pár otáčkách mixéru lítat nahoru. Super je taky si okolí nádoby, ve které mixuješ, zakrýt utěrkou a tak vylítávání zabránit.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    To je taky důvod, proč se snažím sladkým věcem víc vyhýbat. Chutnají mi, miluji je, ale někdy mi rozpoutají velkou nezastavitelnou chuť pokračovat v jezení sladkého dál. Proto ke sladkostem jen s plným žaludkem po obědě nebo večeři, kdy vím, že jsem už chuťově zasycená z předešlého jídla.
    Jako dítě jsem byla velkým milovníkem všeho sladkého. I dnes mám dny, kdy doslova toužím po sladké chuti, což je pro člověka přirozené. Jen je potřeba vybírat z těch správných zdrojů a nenechat se sladkou chutí převálcovat. Všichni víme, že s jídlem roste chuť. Takže jeden takový kousek nás buď může uspokojit nebo vyvovat ještě větší touhu na další kousek.


Pečené datlové makrónky s madlemi

    Jenže obsažený cukr v takových datlích je pořád jen cukr (i když přírodní), který je silně návykový. Proto i s těmito daltovými kuličkami opatrně. Chuťově jsou vynikající a pokud k nim sklouznete s hladovým žaludkem, tak se od nich pravděpodobně neodtrhnete. Proto se první pořádně najíst v podobě kvalitních tuků, bílkovin a sacharidů ze zeleniny.
    Patrik dokáže být některé dny opravdu mlsný. Proto se hodí mít v zásobě domácí dobroty, třeba jako espresso datlové kuličky. Co se týče sladkostí a dezertů, tak se snažím je dělat jen občas. Protože to, co člověk nemá na očích, tak na to ani většinou nemá chuť. I když jsou espresso datlové kuličky ze základních potravin a nejsou ničím navíc doslazované, tak jsou díky datlům sladké až až.
    Do vychladlé hmoty vmícháme mandlové lupínky, vypeckované, najemno nakrájené datle, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou kůru najemno nakrájenou a nakonec nasekanou čokoládu.
     Do vychladlé hmoty vmícháme mandlové lupínky, vypeckované, najemno nakrájené datle, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou kůru najemno nakrájenou a nakonec nasekanou čokoládu.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Mají mít světlou barvu, uprostřed mohou zůstat trochu měkké. Po upečení necháme makronky vychladnout.
    1. Ve foodprocesoru rozmixujte mandle. Mužete je podrtit témeř dohladka, ale i nahrubo, větší kousky mandlí jsou naopak vítané. Použít můžete i mlýnek na ořechy nebo už hotovou mandlovou mouku.
    ČÁST OŘECHŮ můžete nahradit jinou surovinou – třeba nadrobenými máslovými sušenkami, čokoládou nebo rozdrcenými nesolenými preclíky. Pak už ovšem cukroví nebude bezlepkové.
    Prvně jsem datlové kuličky zkoušela s mletým konopným semínkem, mákem a šťávou z limetky obalené v karobovém prášku. To jsem si dala. Pro mě chuťově super, ale tak nějak jsem zapomněla, že Patrik nemá rád v dezertech jakékoliv citrusy.
    Pamatuji si na dobu, kdy jsem měla v hlavě zafixováno, že to co je zdravé, toho můžu sníst kolik chci a nepřiberu. Samozřejmě jsem si takto obhajovala svoji závislost na sladkostech. Kupovala jsem je ve zdravých výživách s klidným srdcem, že pro sebe dělám dobře.


Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Tvoř malé kuličky, které nakonec obal v mandlové mouce. Rozmixované konopné semínko dodá kuličkám příjemnou křupavot. Dej na hodinku odležet do lednice a potom se do nich můžete pustit. A co si dát předtím na pořádné zasycení? Vyzkoušej tyto Karbanátky s Petrželkou, Rozmarýnem a Parmazánem Obalované v Mandlové Mouce nebo taky můj oblíbený Hovězí Casserole tady.
    Datlové kuličky zmáknete doma za pár minut. Jestli kolem sebe máte malé pomocníky, tak se jejich příprava bude líbit i jim. Hmota se promačkává v rukou, takže o zábavu a lehký pohyb je postaráno. Pro tyto kuličky jsem využila daltovou pastu ze Světa Plodů, kterou si můžeš objednat tady spolu s dalšími dobrotami v podobě ořechů a semínek. Skvěle budou fungovat i datle namočené na pár hodin ve vodě, kterou po namáčení odleješ.
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Pak sníh přendáme do vodní lázně, přidáme cukr a šleháme dohladka. Do vychladlé hmoty vmícháme ořechy, mandle, datle a citronovou šťávu. Všechno řádně promícháme a na plech tvoříme pusinky, které sušíme v předem vyhřáté troubě na 110°C asi 1 hodinu.
    Do mixéru přidáme datle, vanilkový extrakt, špetku soli a vše dobře rozmixujeme (pozor, datle jdou někdy hodně špatně rozmixovat, záleží na typu mixéru, který máte). Směs si dáme do misky a necháme chvíli v lednici vychladit.


Lesní jahody na smetanovém řezu

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Espresso datlové kuličky si dát jako malou laskominu po obědě nebo když razíte na dlouhý výlet, kde se bude hodně šlapat. To jsou vynikajícím pomocníkem na doplnění energie.
    POKUD MÁTE RÁDI výraznější chutě, zkuste datlový základ okořenit. Nabízí se skořice, rozdrcený hřebíček, perníkové koření nebo nasekaná pomerančová kůra, zkrátka co máte rádi.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00