Jak na věc


hřebenatky recepty

Těstoviny s olihní a mořskými plody

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Do vodní lázně zahřáté na 50C dáme žloutky, přilijeme k nim vychladlý nálev a šlehačem vyšleháme do omáčky krémovité konzistence. Odstavíme a všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec přisypeme lžičku nasekaného estragonu.
    Vyloupeme hřebenatky, očistíme je a dáme do nekovové misky. Smícháme olivový olej, bazalku, limetovou kůru, česnek, pažitku, pepř a touto směsí zalijeme hřebenatky. Promícháme, přikryjeme a na 2 hodiny uložíme do ledničky.
     Do pánve nalijeme ocet a 35ml vína, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, několik lístků estragonu a sůl, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se nálev zredukuje na polovinu množství.


Nylonová naběračka děrovaná - fialová - Ibili

    Podle návodu na obalu uvaříme kuskus, nedáváme do něj ale máslo. Papriky potřeme trochou olivového oleje a pod předehřátým grilem pečeme 5-6 minut dohněda. Uzavřeme je do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na čtverečky a dáme společně se zbytkem olivového oleje, jarními cibulkami, salátovou okurkou, šťávou z limety, solí a pepřem do mísy s kuskusem a vše promícháme.
     Ostřím nože otevřeme hřebenatky a vyřízneme bílé i oranžové části (oříšek a korál). Opláchneme je rychle pod tekoucí vodou a bílé části překrojíme...
     Do kuskusu vmícháme nakrájenou čerstvou bazalku, rozdělíme na talíře, navrch položíme grilovací jehlu s hřebenatkami, ozdobíme klínky limety, lístkem bazalky a servírujeme.
     Ve větším kastrolu zahříváme šlehačku k bodu varu, ale nevaříme. Poté při nižší teplotě smetanu vaříme s nadrobno pokrájenými cibulkami, tymiánem a...
     Smícháme olej, ocet, pepř a sůl. Šalotku nasekáme najemno a přidáme do zálivky. Roketu nebo listový salát omyjeme a listy natrháme na menší kousky....
    Každou hřebenatku obalíme rozpůleným plátkem slaniny. Na marinádu rozmícháme olej, citronovou šťávu a trochu pepře, hřebenatky v ní smočíme a po 4 kouscích napíchneme na kovový špíz. Grilujeme 4-5 minut a přitom je 1x obrátíme. K hotovým přidáme dílky citronu.


Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou

    Do pánve nalijeme ocet a 35ml vína, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, několik lístků estragonu a sůl, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se nálev zredukuje na polovinu množství.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Vyloupeme hřebenatky, očistíme je a dáme do nekovové misky. Smícháme olivový olej, bazalku, limetovou kůru, česnek, pažitku, pepř a touto směsí zalijeme hřebenatky. Promícháme, přikryjeme a na 2 hodiny uložíme do ledničky.
     Pak je vyjmeme z marinády, navlékneme na 4 grilovací jehly a pod rozehřátým grilem opékáme minutu z každé strany dozlatova. Maso by se mělo zpevnit, ale nemělo by být úplně propečené. Pak necháme 2 minuty odpočinout.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Těstoviny s mořskými plody v bylinkové omáčce

    Mořské plody jsou stále víc oblíbené i v naší kuchyni. Mohou se připravovat mnoha způsoby - většinou například i oblíbeným grilováním, a servírovat s mnoha přílohami při různých příležitostech. Zde najdete recepty na hřebenatky a budete příjemně překvapeni nejen jejich snadnou přípravou, ale i konečnou chutí. Plody moře se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
     Do vodní lázně zahřáté na 50C dáme žloutky, přilijeme k nim vychladlý nálev a šlehačem vyšleháme do omáčky krémovité konzistence. Odstavíme a všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec přisypeme lžičku nasekaného estragonu.
    Pak je vyjmeme z marinády, navlékneme na 4 grilovací jehly a pod rozehřátým grilem opékáme minutu z každé strany dozlatova. Maso by se mělo zpevnit, ale nemělo by být úplně propečené. Pak necháme 2 minuty odpočinout.
    2 Na grilu nebo grilovací pánvi potřené máslem nebo olejem opečte vyloupané mušle; stačí 30 sekund po každé straně. Podávejte horké, ozdobené čerstvými zelenými bylinkami, s koprovým olejem a bílou bagetkou, kterou ho budete vytírat z talířů.


Nerezová forma na foodstyling 8x4,5cm - Ibili

     Podle návodu na obalu uvaříme kuskus, nedáváme do něj ale máslo. Papriky potřeme trochou olivového oleje a pod předehřátým grilem pečeme 5-6 minut dohněda. Uzavřeme je do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na čtverečky a dáme společně se zbytkem olivového oleje, jarními cibulkami, salátovou okurkou, šťávou z limety, solí a pepřem do mísy s kuskusem a vše promícháme.
    Do kuskusu vmícháme nakrájenou čerstvou bazalku, rozdělíme na talíře, navrch položíme grilovací jehlu s hřebenatkami, ozdobíme klínky limety, lístkem bazalky a servírujeme.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Kuskus, Limetková šťáva, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Bazalka, Limetka, Bazalka, Česnek, Hřebenatka, Limetka, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00