Jak na věc


hrnec na vaření ovocné šťávy

Zavařujeme: šťávy, mošty a sirupy

    Vylisovaný mošt nalijeme do vyšších nádob a umístíme do chladna. Kaly se usadí za určitou dobu na dně a čistou šťávu opatrně stočíme hadičkou do jiných nádob. Toto čištění nesmí trvat déle než 24 hodin, aby mošt nezačal kvasit.
    Lze si však takový hrnec zhotovit improvizací, ale je to poměrně složité a doporučuji to jen šikovným kuchařkám a kuchařům s vášní pro něco neobvyklého v kuchyni, s dostatkem trpělivosti a šikovnosti.
    Ovocné mošty jsou přírodní ovocné šťávy, konzervované sterilací bez konzervačních přísad. Můžeme je připravit i z ovoce natlučeného, přezrálého i padaného, které se rychle kazí. Vyrábíme je ze všech druhů ovoce nebo z jejich směsí.
    Tyčový mixér Concept TM4630 se svým velmi bohatým vybavením vám nahradí kuchyňského robota. Ušetříte nejen místo na kuchyňské lince, ale i peníze. Navíc se pyšní elegantním designem a jednoduchostí ovládání.
    Připravené ovoce nasypeme do nerezového hrnce a přilijeme vodu. K bobulovitým druhům ovoce se přilévá vody skutečně jen velmi málo, u pevnějších druhů se na 0,5 kilogramu přilévá až 2 decilitry vody.


Zdravé ovocné šťávy - Zajímavé stránky

    Hotový výrobek naléváme do vyvařených láhví, které postupně vyjímáme z horké vody, aby teplotní rozdíl mezi šťávou a láhvemi byl co nejmenší. Láhve uzavíráme korkovými zátkami vypařenými na 80 °C, ty po uzavření seřízneme na úroveň výšky hrdla a zalijeme rozpuštěným parafínem nebo pečetním voskem. Láhve pak pokládáme na složenou deku, aby chladnutí bylo pozvolné.
    Na dno vysokého velkého hrnce – nejlépe zavařovacího, vložíme děrovanou vložku a nalijeme vodu do výše asi 10 cm, na vložku postavíme smaltovaný hrnec nebo hrnec z materiálu, který je vhodný na vaření zeleniny či ovoce (neznehodnocuje obsah vitaminů), do něj totiž bude stékat pařená šťáva. Na hrnec přivážeme pevně dva čtverce čistého plátna tak, aby spodní byl prověšenější. Plátno musí udržet váhu ovoce. Omyté ovoce prosypeme cukrem a nasypeme na vrchní plátno, celý hrnec přikryjeme alobalem nebo pergamenovým papírem a uzavřeme pokličkou. Pokud používáme zavařovací hrnec, tak otvor pro teploměr uzavřeme zátkou. Připravený hrnec postavíme na plotnu, když vodu uvedeme do varu, tak přívod tepla stáhneme a ovoce na nižší teplotě zvolna paříme. Doba paření závisí na druhu ovoce – měkké, jako jsou například jahody, maliny, borůvky atd., asi 40-45 minut, třešně, višně, blumy, ryngle atd. 75 minut, ostatní ovoce přibližně 60 minut.


Zavařujeme šípky aneb Nejlepší léčba přírodou

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Nyní můžete pomocí indukce vařit moderně všude tam, kde oceníte úsporu elektrické energie, času a opravdu snadnou údržbu. A to bez nákupu nových hrnců, protože součástí vařiče je i univerzální nerezový hrnec s poklicí.
    Pro docílení opravdu výtečné chuti kávy je nejvhodnější celá kávová zrna pomlít těsně před přípravou kávy. Éterické oleje a plyny dodávají kávě tu správnou chuť a vůni. Mlýnek nejen na kávu, ale i bylinky a mák.
    Z povrchu sebereme případnou pěnu a sirup přelijeme do čistých lahví se vzduchotěsným uzávěrem a necháme ho vychladnout. Sirup v lahvích vydrží v chladničce 1 až 2 měsíce.
    Po skončení tohoto procesu láhve vyjmeme a necháme vychladnout. Zátky seřízneme v rovině hrdel láhví a zalijeme je rozehřátým parafínem nebo pečetním voskem, můžeme je ještě poté převázat celofánem.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Šťávy i sirupy se mohou používat při výrobě likérů po celou dobu jejich trvanlivosti – likér tedy nemusíte vyrábět ihned, jak z ovoce získáte šťávu. Pokud při výrobě likérů použijete vhodnou konzistenci a sladkost – šťávu nebo sirup – pak se to na  kvalitě likérů nijak negativně neprojeví.  
    Řešíte každý centimetr v kuchyni? Nechcete mít kuchyň zastavěnou spotřebiči? Pak je pro vás ideální kombinovaná vestavná trouba, která v sobě ukrývá jak horkovzdušnou, tak i mikrovlnnou troubu.
    I značka Concept nabízí velmi praktický víceúčelový kuchyňský hrnec, který v sobě skýtá 5 báječných funkcí, tedy 5 způsobů přípravy pokrmů: zdravé vaření v páře, bezpečné tlakové vaření, smažení, pomalé vaření a ohřev. Vaření pod tlakem je obecně mnohem rychlejší než běžná příprava jídel, čímž dochází k úspoře vašeho drahocenného času a elektrické energie. S tímto hrncem vás čeká zdravé, rychlé a bezpečné vaření.
    Získání šťávy, případně výroba sirupu z čerstvého ovoce není složitá ani náročná na potřeby a vybavení. V každém případě by se ale mělo použít pouze kvalitní ovoce v ideálním stupni zralosti.
    Tyčový mixér PRESSITO 800 W s 5letou zárukou na motor a širokou výbavou. ICE CREAM SOUP = široké spektrum přípravy pokrmů. Po použití stačí opláchnout nebo umýt v myčce nádobí.


Prosincový rozšířený speciál časopisu Dům&Zahrada právě vyšel

    Ovocné čerstvé šťávy jsou lépe stravitelné pro tělo, mají regenerační a oxidační účinky. Koktejly a šťávy z ovoce a zeleniny nejen že chutnají, ale jsou i velice zdravé, protože obsahují vitamíny, minerály, živé enzymy a další výživné látky. Čerstvou šťávu si můžete připravit s pomocí odšťavňovače z jakéhokoli ovoce například z pomerančů, mandarinek, hrušek, malin, borůvek, ostružin, rybízu, melounů... I ze zeleniny Vám odšťavňovač připraví čerstvou zeleninovou šťávu například z červené řepy, kapusty, bílého zelí, ředkviček, celeru, červeného zelí... Fresh šťávu lze ochutit medem, mletým kmínem, worcesterem a tabascem. Buďte zdravější s fresh šťávami, které Vám odšťavňovač připraví, protože konzumací čerstvých šťáv a koktejlů doplníte snadno a chutně svou denní dávku zdraví.
    Důležitou základní surovinou při domácí výrobě likérů je šťáva z ovoce. V některých případech se nahrazuje ovocným sirupem nebo trestí, použití těchto náhradních surovin se ale na kvalitě likérů projeví většinou negativně. 
    Drť z barevného ovoce necháme odležet několik hodin na chladném místě, tím se jednak do šťávy uvolní více barviva ze slupek a také se uvolní více šťávy. (Teplem se rozpustí část slizovitých látek, které vážou ovocné šťávy, a ty, pokud by se lisovalo zastudena, by přešly do odpadu.) Odleželou drť pak zahříváme v nádobě postavené do větší nádoby s horkou vodou, teploměrem sledujeme teplotu drtě až do 75 °C. Při zahřívání ji občas promícháme. Po dosažení této teploty stáhneme přívod tepla tak, abychom udrželi tuto teplotu po dobu 10-15 minut, pak ji hned necháme prokapat přes cedník s filtrovým papírem či plátnem.


Dům&Zahrada přináší novinky pro zahradu i stavbu z veletrhu For Arch

    Už jsme zavařovali kompoty z meruněk, broskví a višní, přidali jsme džemy a marmelády, troufli si i na likér, co si teď zkusit pařené ovocné šťávy, ovocné mošty, případně ovocné sirupy.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00