Jak na věc


kapustové karbanátky se žampiony bez masa

Dýňová bábovka s vlašskými ořechy

    1 Kapustu zbavte ovadlých listů, rozeberte ji na listy a pak vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a dejte na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekejte. Na 2 lžících másla opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Toustový chleba rozmixujte nahrubo a pokropte mlékem.
    2 Smíchejte připravenou kapustu, cibuli a chleba s mletým masem, vejci, česnekem a řádně osolte i opepřete. Ze směsi tvořte karbanátky a na rozehřátém másle je opékejte pomalu po obou stranách dozlatova. Uchovejte horké.
    3 Mezitím na kaši uvařte brambory v osolené vodě doměkka, trvá to asi 20 minut. Slijte a s cca 250ml horkého mléka a 100g másla rozšťouchejte na kaši. Podle chuti osolte. Kostičky jablek vhoďte do malého množství vroucí vody s citronovou šťávou a povařte 1 minutu. Sceďte a vmíchejte do kaše – budou v ní pěkně křupat. Podávejte s připravenými karbanátky a lehkým salátkem.
    „Někdo dělá kapustové karbanátky s uzeným, někdo úplně bez masa. Já se je naučila připravovat s mletým masem a naše rodina je má takhle nejradši,“ prozrazuje svůj trik manželka Tita Eliáše, Petra.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00