Jak na věc


kuřecí prsíčka

Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    1 Troubu předehřejte na 100 °C. Promíchejte jogurt a kari pastu. Přidejte kuřecí maso, zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.2 V litinovém hrnci na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova. Přidejte kuře i s marinádou a mouku a zakryté vložte do trouby. Pečte pomalu 4 hodiny. Odklopte, vmíchejte rajčata a špenát, zvyšte teplotu na 180 °C a vraťte na 15 minut do trouby. Vyjměte, případně dosolte a podávejte s rýží nebo plackami a posypané koriandrem.NĚCO NAVÍC Lze připravit i v pomalém hrnci. Kuřecí maso v jogurtové marinádě můžete nechat marinovat i přes noc. Bude pak ještě křehčí. Takto namarinované je výborné i na grilu, i když k tomu se nejvíc hodí temně rudá pasta tandoori.TIPY & TRIKYKari pasta korma je nejjemnější z kořenicích kari past. Dostanete ji ve většině supermarketů či v Marks & Spencer, u Robertsona nebo třeba v pákistánském obchodě Shalamar (Praha 3, Lipanská 3).
    Kuřecí žaludky 500g Šetrně upravené kousky svaloviny. Patří k velice hodnotným krmivům, zejména díky obsahu velmi dobře stravitelných bílkovin. Vhodné pro všechny věkové skupiny a všechny rasy
    Podávat je můžeme s chlebem a hořčicí, nebo s bramborovou kaší, bramborem, nebo hranolky. Karbanátky kupodivu nejsou oproti normálním karbanátkům nijak mastné, a zvláště s chlebem a hořčicí jsou rychlé a chutné jídlo.|
    Kuře celé 1,30 - 1,90kg. Cena za 1kg /Ravell/. Kuřecí maso obsahuje velké množství bílkovin, vitamínu A, B2. V kostech je velké množství vápníku a fosforu. V mase je minimum tuku, proto je vhodné při dietách, po nemocech, pro štěňátka a pro psy seniory.
    Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu.


Škvarková pomazánka po francouzsku

    Lahodná a rychle hotová houbová polévka nejen pro vegetariány, ale všechny milovníky kopru. |Pokud dbáme na dietu, pak dáme do polévky o něco méně smetany, nebo použijeme méně tučnou.
    Velmi lahodné a dietní jídlo, které by nemělo chybět v jídelníčku i těch co drží dietu. | Pokud vybereme málo tučné maso, pak je pokrm poměrně vyvážený a tím dietní. Množství tuku dále snížíme orestováním masa na kvalitní pánvi, která potřebuje jen velmi malé množství oleje, nebo téměř žádný.|Servírujeme s bramborem na všechny možné způsoby.
    Dále si pochopitelně každý přimíchá, na co má v salátu chuť. Možností je mnoho - sterilovaný hrášek, ředkvička, červená řepa, nálev z okurek,  zahradní řeřicha, trochu dižonské hořčice, salám apod.
    Drůbeží stehna syrová 1,5 - 2,1kg  Cena za 1kg. Kuřecí maso + kosti mají vysoký obsah hořčíku, ovlivňující správnou činnost svalů a nervů, dále pak obsahují sodík a vápník, který příznivě působí na zpevňování kostí v kloubech....
    Kuřecí krky 1kg /Vodňanská drůbež/. Kuřecí krky jsou zdrojem živočišných bílkovin, vitamínu A, vápníku, hořčíku- výborný pro správnou funkci svalů a nervů. Pro pejsky i mlsné kočičky jsou krky opravdová lahůdka.


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

     Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu.
     Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme.
    V receptu je uvedeno soli tolik, aby byla stejně slaná, jako kupovaná. Pokud tolik soli nemusíte, nebo budete šunku dávat dětem, dejte pragandy o pětinu méně, tedy 20 g na kilogram masa.|
     Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat.
    Chlebový bramborák, jsem objevil na začátku roku 2011, do té doby jsem tvrdý chléb s rvoucím srdcem a výčitkami o plýtvání vyhazoval. Po tomto receptu však zjišťuji, že tvrdého chleba mám nedostatek, protože je to opravdová pochoutka a kupodivu mnoha lidem chutná více než klasický bramborák.|


Drůbeží stehna syrová 1,5 - 2,1kg

    Losos s kuřecím 1kg. Sokol Falco. Mletá směs drůbežího masa s rybou, baleno 1kg, salám. Drůbeží obsahuje vysoký podíl svaloviny s vynikajícími nutričními a dietními hodnotami, vysoký obsah hořčíku, který ovlivňuje správnou funkci svalů a nervů, dále pak obsahuje sodík a vápník,
    Hovězí  a drůbeží směs syrová 1kg. /Falco/. Poměr drůbežího masa z kosterních skeletů a hovězího ořezu je vyváženou variantou stravy jak malých, tak velkých plemen. Plně pokrývá potřeby psů v běžné zátě
    Kuskus také můžeme zalít vývarem. Potom pokračujeme s úpravou marinováním, pečením, dušením apod. Pokud chceme vyrobit salát, necháme jednoduše vychladnout.
    V tomto videoreceptu se dozvíte, jak jednoduše vyrobit domácí šunku s 99 % obsahem masa. Pro nízký obsah soli a absenci mnoha chemikálií je mimořádně vhodná oproti průmyslově vyráběným i pro děti. Bude nejen vynikající, ale budete přesně vědět co v ní je. Ta trocha námahy za to opravdu stojí. |


Formičky ve tvaru loďky - Stadter

    Jediná chemikálie, kterou je nutné použít je dusitan sodný. Bez něj by to byl jen vařený kus masa, ale bude ho mnohem méně, než v průmyslově vyráběné šunce, navíc bez podivných stabilizátorů barev atd. Konkrétně v tomto receptu bude v 1 kg šunky maximálně 0,075 g dusitanu sodného. Každý kdo někdy jedl jakoukoliv uzeninu, již dusitan požil v mnohonásobném množství, proto není třeba si s touto položkou lámat hlavu. Ve směsi "Praganda" je již namíchán se solí, proto jej nemusíme kupovat samostatně.|
    Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme.
    Šunku nelze skladovat tak dlouho, jako tu kupovanou, ta je totiž ošetřena spoustou chemických stabilizátorů a jiných "dobrot". Doporučujeme ji spotřebovat do 3 dnů, nebo si ji zamrazit. Lze také použít různé dózy s možností vakuování - tedy odsátí vzduchu.|
    Kuřecí hřbety 1kg  /Vodňany/ jsou zdrojem kostí a svaloviny. Jsou bohatě obalené masem, kůží a součástí jsou i hrudní chrupavky a páteře. Rozvažované zboží,tolerance +/-5%.
    Pokud cibuli asi 1 minutu povaříme, potom salát vydrží asi dvojnásobně déle čerstvý. Je to totiž jediná "živá" ingredience, která nám salát začne po přimíchání okamžitě kazit. Chuť salátu to nijak neovlivní.|


Hovězí carpaccio podle Romana Pauluse

    Suroviny Klobása Chorizo, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat.
    Jako příloha se hodí bramborová kaše, šťouchané brambory, chléb i pečivo,ale i jiným fantaziím se meze nekladou. Spousta kuchařů také tomuto pokrmu říká hemenex.|
    Pokud by se stalo, že bychom salát přesolili, potom nezbývá než uvařit ještě pár brambor a přidat je do salátu.|Pokud místo majolky zvolíme nízkotučný jogurt a některé ingredience vynecháme nebo alespoň omezíme, získáme docela dietní pokrm. Také můžeme jogurt trochou majolky dochutit.|


Bramborový salát - základní recept

    Pokud vybereme málo tučné maso, pak je pokrm poměrně vyvážený a tím dietní. Množství tuku dále snížíme orestováním masa na kvalitní pánvi, která potřebuje jen velmi malé množství oleje, nebo téměř žádný.
    Tento recept byl publikován ve spolupráci s vyhlášenou špičkovou restaurací ALCRON - držiteli dvou Michelinských hvězd. (Mezinárodní ocenění, které získají jen některé restaurace velmi vyjímečné kvality)
    Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kmín římský, Okra - Ibišek jedlý, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00