Jak na věc


lasagne s bešamelem a mletým masem

Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Pohybujeme se mezi dvěma regiony, okolím města Bologně a Neapolí. Boloňská omáčka pochází opravdu z Bologně a tam se jí s tagliatelemi. Lasagne jsou zase oblíbené v Neapoli, často se šunkou a mozzarelou.
    Je to pokrm bohů. Není snadné ho udělat, ale o to víc vás potom horké lasagne těší, jakmile je vytáhnete z trouby. Příprava obnáší mít hotovou boloňskou omáčku a k ní udělat ještě bešamel. Potom už jen vrstvíte a vrstvíte a zapékáte. Tady je recept na dokonalé lasagne bolognese. Dá se říct, že to zabere nejméně 5 hodin, protože boloňskou omáčku vyrábíte i 4 hodiny.
    Připravte si zapékací misku, vymažte ji máslem, nebo použijte olivový olej. Pokud máte suché lasagne, je třeba je spařit v horké vodě s trochou olivového oleje (aby se neslepily). To zajistí, že se lasagne opravdu udělají a nebudou křupat.


Zapečené lasagne s telecím masem

    Nejprve připravte bešamel. Ohřejte litr mléka. Přidejte máslo a potom za stálého míchání a šlehání vsypte mouku. Míchejte, za cca 10 – 15 minut se vše spojí a vytvoří se bešamel. Přistrouhejte muškátový oříšek a osolte.
    Lasagne jsou původně tradiční italské jídlo, které se připravovalo pečením v troubě z velmi širokých plátků těstovin, bešamelu a mletého masa. V současnosti se používá více různých dalších ingrediencí a naše kuchařka na lasagne nabízí mnoho vynikajících vyzkoušených možností
    První vrstva je plátek lasagní. Na něj přijde rajčatová omáčka, bolognese omáčka a potom bešamel. Druhá vrstva úplně stejně. Pokračujte s vrstvením, poslední vrstva se nepřikrývá těstovinou a zastrouhá se čerstvým parmezánem. Ten spolu s bešamelem vytvoří krásnou opečenou kůrčičku.


Pravé italské tiramisu: jak na něj a co nenahrazovat

    1 Nejprve připravte bešamel. Ve větší pánvi s vyšším okrajem rozpusťte na co nejmenším plameni máslo, pak vsypte mouku a prudce míchejte. Měla by jen zlehka zezlátnout. Vlijte mléko a vše důkladně promíchejte, dobře to jde metličkou. Přidejte bobkový list i citronovou kůru a za stálého míchání vařte, dokud bešamel nezhoustne. Trvá to zhruba čtvrt hodiny.2 Mezitím rozpalte ve větším kastrolu olivový olej, zprudka na něm osmahněte cibuli a česnek, přihoďte cuketu i lilek a opékejte doměkka. Pak přidejte rajčata, osolte, opepřete a duste dalších dvacet minut.3 Z bešamelu vyjměte bobkový list, okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Troubu předehřejte na 180°C a vrhněte se na vrstvení.4 Pekáček vymažte máslem, na dno vlijte část bešamelu, poklaďte listy lasagní (suché, nevařené), na ně dejte část zeleninového ragú, lasagne, bešamel, lasagne, ragú... a skončete bešamelem.5 Pečte dvacet pět minut. Lehce nedopečené vyndejte, nechte vychladnout a pak zamrazte, celé nebo nakrájené na po

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00