Jak na věc


mlékárny pelhřimov

Vedení a zaměstnanci Mlékárny Stříbro

    Naše mléčné výrobky jsou vyráběny podle tradičních postupů a receptur pouze z mléka, čistých mlékárenských kultur a syřidla. Nepřidáváme žádné konzervanty, barviva, škroby, stabilizátory, sušené mléko a umělá sladidla.
    V mlékárně se zpracovává pouze mléko od našich krav, které se od jara do podzimu pasou na pastvinách kolem naší farmy. Kvalita mléka je závislá především na kvalitě krmení a zdraví krav a proto má každé roční období mléko jiný obsah složek, jinou chuť i vůni. Například obsah tuku v našem mléce se pohybuje od 3,8% v létě do 4,5% v zimním období. Veškerá produkce farmy má certifikát BIO, tedy i všechny mléčné výrobky a vše co se přidává, např. ovocné složky, koření a bylinky má certifikát BIO.
    Selský jogurt bílý - složení kravské mléko, jogurtová kultura. A to je vše. Nepřidáváme žádné sušené mléko nebo škrob na zahuštění, proto se může uvolňovat syrovátka, která není na závadu a můžete jí zamíchat do jogurtu nebo odlít. Na povrchu je usazena vrstva smetany(mléčného tuku) po odstranění této vrstvy výrazně snížíte tučnost jogurtu, ale to jen pro ty, co si udržují štíhlou linii.


Pro mateřskou společnost ALIMPEX FOOD a.s. zajišťujeme výrobu :

    Selská tvarohová pomazánka česnek – vyrábí se ze selského tvarohu a protože nemáme smetanu, dáváme trochu jogurtu na zjemnění. Přidává se ještě asi 3% mačkaného čerstvého bio česneku a sůl. Min. trvanlivost 14 dní.
    V sortimentu pomazánkových a pařených sýrů Jadel zaujímá společnost jedno z předních míst mezi tuzemskými výrobci. U termizovaných sýrů Duko je postavení výjimečné, poněvadž se jedná o klasickou značku Mlékárny Bystřice pod Hostýnem, kterou společnost hodlá nadále rozvíjet. Kromě standardní produkce vyrábí společnost také privátní značky některých tuzemských obchodních řetězců. Mlékárna má zájem na další výrazné profilaci mezi českými mlékárnami jak do sortimentu, tak v prvotřídní péči o výrobky a zákazníka. Naše moderní mlékárna má 120 zaměstnanců a zpracovává cca 34 mil. litrů mléka ročně. V posledních letech expandujeme i na zahraniční trhy. Za naše výrobky jsme získali celou řadu významných ocenění. Prvořadým cílem společnosti jsou kvalitní výrobky a spokojený zákazník.
    Selský čerstvý sýr bílý – složení: kravské mléko, mlékárenské kultury, syřidlo, sůl. Trvanlivost min. 14 dní, ale i po třech týdnech je stále vynikající.


Výběr z našich produktů:

    Selský čerstvý sýr česnek, směs koření, směs bylinek – je selský čerstvý sýr s přídavkem bio česneku, bio směs koření, bio směs bylinek. Lze ho ale ochutit téměř čím vás napadne, např. ořechy, olivy, pažitka. Tyto 3 příchutě budeme do budoucna určitě vyrábět.
    Selský jogurt jahoda, borůvka, meruňka – složení je stejné jako u bílého jogurtu, přidává se min. 15% bio ovocné složky jahodové, borůvkové a meruňkové. Složení ovocné složky je 49% jahody, borůvky, meruňky – podle příchutě jogurtu, 49% bio třtinového cukru, 1% agar, 1% alginát sodný. Nejsou přidány žádné chemické konzervanty či stabilizátory a barviva.
    Jogurtový nápoj jahoda, borůvka, meruňka – složení jako u bílého nápoje a přidává se min. 10% stejné ovocné složky jako u jogurtu. Tato ovocná složka je trochu rozmixovaná, aby v ní nebyli velké kusy ovoce a nezaskočilo vám při pití. Před konzumací je nutno důkladně protřepat, protože ovoce bude usazené na dně lahve.
    Provoz mlékárny na farmě Struhy byl zahájen v polovině června 2015. Samotná stavba mlékárny trvala 6 měsíců, ale veškeré přípravy a vyřizování trvaly více než rok.


vedená u Krajského soudu v Plzni oddíl C, vložka 18109

    Mlékárna Net Plasy, spol. s r.o. v rámci posílení pozic na trhu začala úzce spolupracovat s firmou ALIMPEX FOOD a.s. Portfolio výrobků mlékárny zůstává stejné, mění se pouze obchodní a distribuční podmínky při uvádění těchto výrobků na trh.
     Příběh nejen o mléku, botách a špatných snech ... více o STUDENTSKÉM FILMU na:www.twofold.cz
    Jogurtový nápoj bílý – složení kravské mléko, kefírová kultura a to je opět vše. Před konzumací je nutné nápoj důkladně protřepat, aby jste rozmíchali usazenou smetanu na povrchu.
    Součástí faremní mlékárny je i prodejna, kde si můžete celý sortiment výrobků koupit. Otevírací doba prodejny je každý den 14 – 17 hod. Mimo otevírací dobu po dohodě na telefonu uvedeném v kontaktech. Pokud si budete chtít prohlédnout i farmu, je lépe se domluvit předem, abychom na vás měli čas a mohli se vám věnovat.
    Selský tvaroh ochucený jahoda, borůvka meruňka – vyrábí se ze selského tvarohu, přidává se trochu jogurtu, cukru a min. 13% ovocné složky. Výborný tvarohový dezert.


Mlékárna Bystřice pod Hostýnem

    Mlékárna byla uvedena do provozu v roce 1950, vybavena pastérem o výkonu 5 tisíc l/h, třemi úschovnými tanky po 3 tisících litrech a dřevěnou máselnicí. Počítalo se s dodávkami mléka pro Ostravu, takže vlastní výroba byla omezena na tvaroh a měkké sýry. K Bystřici byly připojovány další závody, až došlo k vytvoření Gottwaldovských mlékáren zahrnujících devět závodů. Ředitelství se později přesunulo do Kroměříže a po sloučení s Lacrumem do Brna. V roce 1979 se zde zpracovávalo již 20 milionů litrů mléka ročně na tvaroh měkký, jemný, tučný a s prodlouženou trvanlivostí. V roce 1979 byla zavedena výroba pomazánkového másla a sýra Duko, vyráběly se i smetanové krémy. Společnost NET PLASY, spol. s r.o. koupila Mlékárnu Bystřice pod Hostýnem v roce 1996 od Fondu národního majetku a výrobním programem navázala na již prověřenou dlouholetou tradici.
    Smetanu a máslo v našem sortimentu prozatím nenajdete, protože veškeré výrobky jsou vyrobené z plnotučného mléka bez upravování obsahu tuku, či jiného zásahu. Mléko je pouze šetrně zpasterováno, což nařizuje legislativa ČR.
    AKTUÁLNĚ 2015Mlékárna Net Plasy, spol. s r.o. v rámci posílení pozic na trhu začala úzce spolupracovat s firmou ALIMPEX FOOD a.s. Portfolio výrobků mlékárny zůstává stejné, mění se pouze obchodní a distribuční podmínky při uvádění těchto výrobků na trh.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00