Jak na věc


nealkoholické likér recepty

Kdy vlastně vzniklo nealkoholické víno?

    O pivě víme, že první snahy o nealkoholické pivo začaly ve světě po druhé světové válce. Je zajímavé, že první nealkoholické víno ve skutečnosti vzniklo mnohem dříve, než pivo, ale to je v průběhu času paradoxně předběhlo. Vůbec první nealkoholické víno vytvořilo vinařství Carl Jung v Německu, přičemž si je již v roce 1908 patentovalo. V době prohibice bylo nealkoholické víno velmi oblíbené v USA. Dnes se toto nealkoholické víno vyváží nejen do Spojených států, ale i do Švédska, Norska a Dánska. V USA a v Kanadě dnes snad nenaleznete již žádnou restauraci, která by toto víno nenabízela.


Něco málo faktů o nealkoholickém víně

    Nealkoholické víno se vyrábí z tzv. tichého vína odstraněním alkoholu ve vakuové komoře. Tento proces dokáže uchovat většinu chuťových charakteristik a jedinečných zdravotních účinků, jaké víno má. Je proto vskutku skvělou alternativou pro všechny řidiče, těhotné, kojící i ty, kteří alkoholu prostě neholdují nebo jej nepijí z náboženského či jiného přesvědčení.  Takovéto víno je dokonce vhodné i pro ty, jež si hlídají svá kila a snaží se zhubnout. Víno rozhodně neudělá hanbu ať už v rámci běžného večera, tak i na slavnostní tabuli anebo svatbě.  Díky šetrnému procesu nealkoholické víno nepřišlo o své látky pozitivně působící na lidský organismus. S jeho konzumací tedy nadále, tak jako u běžného vína, snižujete hladinu cholesterolu, podporujete krevní a srdeční systém, preventivně působíte proti vzniku infarktu myokardu, kornatění cév a mozkové mrtvici. Toto víno pak na rozdíl od klasického alkoholického vína, obsahuje pouze 1/3 kalorií. Nealko víno je proto vhodným nápojem i v rámci dr


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00