Jak na věc


paprikáš

mohou pouze přihlášení uživatelé.

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Žampionový paprikáš má své domovské místo ve slovenských Topoľčiankách, kam mimo jiné i prezident Masaryk každý rok v létě jezdil. Žampiony tu pěstují ve velkém a místní specialitou je právě tento výtečný pokrm. Protože „Ryby“ mají rády houbové pokrmy, kluci místní recepturu maličko rozšířili podle svého a žampiony kombinovali se sušenými lesními houbami a hlívou ústřičnou.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Přidej ji jako první a odměna je tvoje.

    Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.
    300 g žampionů300 g hlívy ústřičné30 g sušených hub2 cibule100 ml smetany2 lžíce sladké maďarské paprikylžíce drceného kmínusůl100 g husího nebo vepřového sádla100 g zakysané smetany
    Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji v kastrolu do zlatohněda, houby nakrájené na hrubší kusy přidáme k cibuli, opět orestujeme, ochutíme drceným kmínem, sladkou mletou paprikou, vložíme namočené houby včetně vody, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme dusit 15–20 minut. Na závěr zjemníme smetanou.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00