Jak na věc


pečené koleno

S Luckou v kuchyni: 3x ovesná kaše připravená přes noc

    Vepřová kolena očistíme (jsou-li na nich ještě tvrdé štětiny, opálíme je a ještě jednou tupou stranou nože očistíme) a kůži na povrchu nařízneme ostrým nožem do mřížky. Kolena vložíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou, do které jsme přidali jalovec a bobkový list, a zvolna vaříme asi 30 minut.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Ke kolenům podáváme různě nakládanou zeleninu, kyselé zelí nebo zelný salát, nastrouhaný křen, hořčici, pečená jablíčka, různě upravené brambory nebo pečivo a samozřejmě dobře vychlazené dobré pivo.
    1 Koleno vložte spolu s pepřem, solí a bobkovými listy do hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu, ztlumte a táhněte cca 2–3 hodiny, potom nechte ve vývaru vychladnout.
    Kolena vykoupeme v omáčce a vyskládáme do pekáče kůží nahoru. Pečeme přiklopené 20 minut na 180°C. Potom pečeme bez poklice a každých 7 minut potíráme omáčkou, teplotu snížíme na 170°C.


Smaltovaný litinový lívanečník - červený - Smalt

     Vepřová kolena dobře omyjeme a očistíme. Osolíme je, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky. Posypeme nakrájeným česnekem, podlijeme vodou a pečeme doměkka a dozlatova. Dbáme, aby se kůže nevysušila a cibule a česnek se nepřipálily.
    2 Na marinádu smíchejte všechny ingredience. Vychladlé koleno nakrojte na několika místech až ke kosti a dejte do pekáčku. Potřete marinádou – vetřete ji i do zářezů, podlijte trochou vývaru a do pekáčku přidejte překrojenou palici česneku, cibule i nakládané cibulky. Přelijte zbylou marinádou a dejte do trouby předehřáté na 180°C a pečte dokřupava cca 45 minut.
    To čím dáváme kolenu chuť, je jak koření při vaření, tak omáčka kterou potíráme při pečení a zde se meze nekladou. Přesto chuť je vždy intenzivnější, když použijeme čerstvé bylinky. O další extra třídu výše je koleno z divočáka. Snad to letos na fotím a přidám recept.


Vepřové koleno pečené po selsku

    Pečené koleno je nejlepší volba, když potřebujete pořádné jídlo pro partu lidí. Připraví se skoro samo a co nesníte večer, přijde k chuti ráno. Tradičně se vepřové koleno nebo jiný vhodný kus vepřového masa podává o půlnoci jako ovar, my jsme ale toho názoru, že lepší je pořádně se najíst, ještě než se mejdan roztočí na plné obrátky.
    Takto předvařená kolena vyjmeme z hrnce, osušíme je, vetřeme do nich sůl a kmín a vložíme je do pekáče. Obložíme je nahrubo nakrájenou cibulí, česnekem nakrájeným na plátky a sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut. Pak snížíme teplotu na 90 - 100 °C a za občasného podlévání vodou dále pozvolna pečeme nejméně 2 hodiny, dokud není maso měkké a nezíská hezkou barvu. Na závěr opět zvýšíme teplou na 170 °C a kolena dopečeme, aby získala křupavou kůrčičku a zlatavou barvu.
    Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.
    Upečená kolena vyjmeme a vykostíme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a zamícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.


Dýňová bábovka s vlašskými ořechy

    Pomeleme česnek s cibulkou najemno, smícháme s pokrájeným čerstvým tymiánem, protlakem, hořčicí, worcestrovou omáčkou, medem, vodou (vývarem od kolene) a pivem.
    Vepřová kolena dobře omyjeme a očistíme. Osolíme je, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky. Posypeme nakrájeným česnekem, podlijeme vodou a pečeme doměkka a dozlatova. Dbáme, aby se kůže nevysušila a cibule a česnek se nepřipálily.
     Upečená kolena vyjmeme a vykostíme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a zamícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
    Koleno podélně prořízneme až ke kosti. Dáme vařit do osolené vody s kořením tandoori a bobkovým listem. Pomalu vaříme podle velikosti kolena a kvality masa tak 30 minut. Maso se nesmí rozpadat a kůže se nesmí trhat. Lépe povařit méně a potom déle a na menší teplotu péct.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00