Jak na věc


recept kuřecí prsa s chřestem a bílým vínem

Chřestová terinka s koprovou omáčkou

    Kuřecí nudličky v těstíčku, Kuřecí kapsa s chřestem, Kuřecí nudličky v těstíčku, Kuřecí prsa s nivou a šunkou, Vepřové kuřecí nudličky s kyselym zelím a bramborovym plackem
    Kuřecí maso nakrájíme a rozmixujeme s citronovou šťávou, sýrem mascarpone a želatinou. Vmícháme nakrájený chřest a estragon, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme do formiček a uložíme na hodinu do chladničky. Poté formičky chvilku nahřejeme v horké vodě, paštičky vyklopíme a podáváme.
     Odloženou šťávu z masa dolijeme vodou do objemu 160 ml a vmícháme do ní bílé víno. Do 4 lžic směsi nasypeme 1/2 lžičky želatiny, necháme 2 minuty bobtnat, postavíme nad hrnec s vroucí vodou a 2-3 minuty za stálého míchání zahříváme. Želatinu rozdělíme do 4 formiček na paštičky a chladíme 5 minut. Do každé formičky vložíme 2 kousky chřestu a chladíme do ztuhnutí. Zbývající želatinu rozpustíme ve zbývajícím vývaru a víně a zahřejeme nad párou.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Stačí se přihlásit nebo registrovat

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Z citronu odkrojíme proužek kůry a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru, kuřecí maso, estragon a vodu dáme do kastrolu, osolíme a opepříme podle chuti, maso 20 minut dusíme. Poté maso vyjmeme a šťávu přecedíme. V kastrolu 5 minut povaříme chřest, scedíme, odřízneme a odložíme 4cm vrcholky a zbytek chřestu na drobno nakrájíme.
    Maso nakrájíme na nudličky a marinujeme alespoň 12 hodin ve směsi vína, soli, zázvoru, maizeny, vody a nadrobno nakrájené cibule. Chřest oloupeme a pokrájíme na jemné, asi 3 cm dlouhé, nudličky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, vložíme nudličky chřestu, osolíme, za stálého míchání 3 minuty po-smažíme. Chřest vyjmeme, přidáme olej, vložíme nudličky masa a několik minut prudce opékáme. K takto připravenému masu přidáme chřest, promícháme a spolu ještě asi dvě minuty opékáme. Podáváme teplé s rýží a zeleninovou oblohou.


Vařený chřest s roládou z kuřátka

    Z citronu odkrojíme proužek kůry a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru, kuřecí maso, estragon a vodu dáme do kastrolu, osolíme a opepříme podle chuti, maso 20 minut dusíme. Poté maso vyjmeme a šťávu přecedíme. V kastrolu 5 minut povaříme chřest, scedíme, odřízneme a odložíme 4cm vrcholky a zbytek chřestu na drobno nakrájíme.
    Odloženou šťávu z masa dolijeme vodou do objemu 160 ml a vmícháme do ní bílé víno. Do 4 lžic směsi nasypeme 1/2 lžičky želatiny, necháme 2 minuty bobtnat, postavíme nad hrnec s vroucí vodou a 2-3 minuty za stálého míchání zahříváme. Želatinu rozdělíme do 4 formiček na paštičky a chladíme 5 minut. Do každé formičky vložíme 2 kousky chřestu a chladíme do ztuhnutí. Zbývající želatinu rozpustíme ve zbývajícím vývaru a víně a zahřejeme nad párou.
     Kuřecí maso nakrájíme a rozmixujeme s citronovou šťávou, sýrem mascarpone a želatinou. Vmícháme nakrájený chřest a estragon, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme do formiček a uložíme na hodinu do chladničky. Poté formičky chvilku nahřejeme v horké vodě, paštičky vyklopíme a podáváme.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00