Jak na věc


recept na cokoladovy dortový korpus velký

5 důvodů, proč zařadit Toustís do moderního jídelníčku + neodolatelné...

    Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky vymažeme máslem a vysypeme holandským kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a necháme...
    Do misky nalámeme čokoládu, přidáme mléko a dáme na hrnec s vroucí vodou. Bublinky vody se nesmějí dotýkat dna misky. Promícháme do krému. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 5 minut vychladnout. Poté zašleháme po...
    Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Společně prošleháme, a až vznikne hustý krém, přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa a...
    Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a přimáčkneme k těstu, aby nám později vznikla hlava hada. Tento konec ještě nařízneme, aby vznikla otevřená...
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem. Ke žloutkům přidáme mléko, olej, rum, kakao i mouku s kypřicím práškem. Promícháme a opatrně přidáme sníh z bílků. Přelijeme do vymazané a...


Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :

    Poleva: Šlehačku nalijeme do rendlíku a zahřejeme až téměř k varu. Vypneme sporák, přidáme nalámanou čokoládu a umícháme hladký krém. Necháme mírně vychladnout a potřeme vychladlý korpus po celé ploše. 
    Korpus: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Bílky lehce osolíme vyšleháme do tuhého sněhu. K...
    Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem a vymícháme hladký krém, do kterého zamícháme vanilkové aroma. Čokoládu necháme chvíli vychladnout a přidáme cukr. Vajíčka rozmícháme v mléce a po částech zašleháme do čokolády. Smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a opět po částech zamícháme do hmoty. Nakonec přimícháme prosáté kakao a těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme na 160 °C asi 60 minut. Je-li korpus hotový zjistíme pomocí špejle. Pokud se na ni těsto nepřilepí, je korpus na čokoládový dort hotový. 
    Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si připravíme vodní lázeň....


Čokoládový moučník s krémem, mandlemi a ozdobou z bílé čokolády

    Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Společně prošleháme, a až vznikne hustý krém, přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa a nakonec prosátou mouku...

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00