Jak na věc


rybízová bublanina s tvarohem a rybízem

Mřížkové koláčky s rybízovou náplní

    Jméno, e-mail, ani stránku nemusíte vyplňovat. Vložený e-mail nebude zveřejněn ani nikomu předán, může být použit pro získání obrázku avataru ze služeb třetích stran. Pokud chcete mít u komentáře lepší obrázek, použijte gravatar.com. Odesláním komentáře nám udělujete právo k jeho zveřejnění i k cenzuře.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Marmeláda se mi zdála řídká a tak jsem „vyměkla“ a dala tam lžičku pektinu. Tak teď ji budu muset na vánoce, až budu dělat linecké trochu naředit. Nejspíš rumem.
    Děkuji za super recept. Dnes jsem napřed zkusila z jedné dávky. Super zhoustlo a tak jsem se pustila do další. Už jsem dala po skleničce sousedce a kamarádce. Chutnala jim a to mě moc těší.
    Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Dekujeme za recept, bohuzel se radim k parte lidi, kterym ani pres noc neztuhla.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Na čokoládová kolečka a placičky:

    Obraný a propláchnutý rybíz povařím, aby pustil vodu a trochu změknul, tak 10 minut, a pak ho propasíruji přes síto. Šťávu naliji do odměrky, abych zjistila, kolik jí je, a pak ji vrátím zpět do hrnce. Pomocí odměrky si odměřím cukr krupici, a to v poměru 4:3 ve prospěch rybízu (takže když mám litr rybízové šťávy, dám 3/4 l cukru; na odměření lze použít třeba i naběračku, ale odměrka je rychlejší). Znova vařím, opět asi tak 10 minut, a během vaření sbírám z okrajů pěnu. Až to začne želírovat neboli tuhnout (kápnu na studený talířek a po chvilce vidím), mám hotovo. Naliji horkou marmeládu do skleniček, uzavřu, obrátím dnem vzhůru nebo taky ne, a nechám vychladnout.
    Asi by to v marmeládě ničemu nevadilo, ale zrovna u rybízové je to úplně zbytečné. Tam stačí vařit jen o chvíli déle a je tuhá tak, že ji můžete nožem krájet na čtverečky.
    Rybízu se nám vždy urodí tolik, že nevíme, co s ním. Spolehlivě to jistí marmeláda, kterou dělám podle receptu tak jednoduchého, že snazší to už ani být nemůže. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není třeba vůbec žádný želírovací přípravek, vystačím jen s cukrem.
    Právě jsem dodělala marmošku podle vašeho receptu. Je to má první marmeláda a povedla se! Pro jistotu jsem pridala 2 lzice zelirovaciho cukru ☺ Moc děkuji za super recept.
    Dnes natrhán červený rybíz, zítra s radostí vyzkouším Vaši marmeládu. Černý rybíz jsem zkusila i na studeno, tak jsem zvědavá, jestli vydrží -je výborný.
    Diky za recept. Prave jsem podle nej uvarila marmeladu a je vyborna. Po kratke chvili uz v lahvickach tuhne. Rybizovou davam nejradeji do dortu a uz se tesim, jak s ni bude chutnat.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Asi nenapíšu víc, než je v receptu. Při uvedeném poměru rybízu a cukru mi opravdu stačí asi jen těch deset minut, aby džem začal želírovat, tedy tuhnout. Míchání na škodu není. Jak moc vařit taky není důležité, jen logicky platí, že čím větší je var, tím se to urychluje, protože se odpařuje víc tekutiny, ale tím častěji je taky potřeba míchat, protože víc hrozí připálení. Množství cukru asi mít vliv bude, přece jen je to cosi, co šťávu zahušťuje. Navíc i když se zdá, že je ho hrozně moc, tak výsledná chuť je pořád dost kyselá, proto bych cukru ani neubírala. Jinak když marmeláda neztuhla přes noc, tak jí lednice nepomůže. Želíruje to přirozeně, nikoli kvůli „umělým“ želírujícím prostředkům (želatina), takže tu neplatí ono „v lednici zatuhne“.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00