Jak na věc


slepičí polévka pro matku a dceru

Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.


Ocelová forma polokoule 8x4cm - Ibili

     Slepici umyji a rozdělím na čtvrtky(použiji i břišní sádélko). Ponořím do studené vody, přidám asi7-10kuliček pepře a mírně osolím. Vařím bez zeleniny na mírném ohni cca 2 hod.Polévka nesmí klokotat,jenom jemně probublávat(táhnou se).V papiňáku zkrátíme vaření na půl hodiny. Počas vaření si očistím zeleninu. Uvařenou slepici vyjmu a vývar přecedím přes husté sýto. Opět dám na sporák a přidám nití svázané 2-3 snítky celerové, nebo petrželové natě. Vložím mrkev. Jestli je dlouhá, rozpůlím ji a přidám i na větší kusy nakrájenou kedluben(6 kousků). Vařím asi 15min a přidám petržel a stejně jako kedluben nakrájený celer.Po 10-ti min.přidám kapustu a cibuli nakrojenou do kříže. Opět po 10-ti min. přidám česnek a na proužky nakrájenou zelenou papriku.Nakonec vyndám nať,přidám obrané slepičí maso bez kůže(pokud ji nepoužiji na "Slepici na paprice"),dosolím,opepřím,dám trochu vegety a špetku papriky. Podávám se zvlášť uvařenými vlasovými,domácími nudlemi(kvalitní vaječné už jsou k dostání všud
     Omytá kuřecí prsa osušíme, pokrájíme je na krátké nudličky, dáme do mísy, opepříme citronovým pepřem a polijeme 0,5 dl Madeiry, promícháme a marinujeme 30 minut. Omytou pažitku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Jeden litr slepičího bujonu přivedeme k varu, vložíme do něj marinované maso, které pomalu vaříme 8-10 minut.
    Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
     Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak ihned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.


Přidej ji jako první a odměna je tvoje.

     Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
    Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Pažitka, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
    podle názvu (A-Z)podle názvu (Z-A)podle ceny (od nejnižší)podle ceny (od nejvyšší)podle datumu (od nejnižší)podle datumu (od nejvyšší)podle kódu (od nejnižší)podle kódu (od nejvyšší) 4 položky na řádek2 položky na řádek1 položka na řádekbez náhledů po 16po 32po 64po 96
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak ihned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
    Omytá kuřecí prsa osušíme, pokrájíme je na krátké nudličky, dáme do mísy, opepříme citronovým pepřem a polijeme 0,5 dl Madeiry, promícháme a marinujeme 30 minut. Omytou pažitku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Jeden litr slepičího bujonu přivedeme k varu, vložíme do něj marinované maso, které pomalu vaříme 8-10 minut.


Ozdobné slepičí peří žluté 5-13 cm

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00