Jak na věc


vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů do formiček

Z kuchařské školy by vás mohlo zajímat:

    Půvabná cukrářka Iveta Fabešová je skvělou společnicí při pronikání do tajů slavnostního pečení. Čekají vás neopakovatelné chvíle s více než 70 Ivetinými oblíbenými recepty, doplněnými o lákavé fotografie všech sladkostí, zasvěcenými radami, podrobnými postupy a autorčinými postřehy. Chystáte se péct na neděli, na narozeniny, na párty, na svatbu, na Vánoce nebo Valentýna?
    Pravá vanilka je velmi drahé koření známé už po staletí. Běžně se proto používá její imitace – umělý vanilin, který ochucuje mnoho výrobků potravinářského průmyslu a uspokojuje v současnosti 90% světové poptávky. Rostlina vanilky, bylinná liána, má dužnatou lodyhu, nese velké voskové žlutohnědé květy a dlouhé, úzké, válcovité tobolky s malými semeny. Liána šplhá po stromech až do výšky 10-15m. Kultivované rostliny vanilky se seřezávají na výšku vhodnou pro opylování a sklizeň. Tobolky se trhají nezralé a potom následuje dlouhá a komplikovaná procedura, která je důvodem vysoké ceny tohoto koření.


20 ks - Vanilka GOURMET (Indonésie)

    Stániny sladké majstrštyky jsou rozděleny do deseti kapitol podle atmosféry, jakou chcete vytvořit. Najdete tu dámskou jízdu ve stylu Sexu ve městě, ale také třeba retro kapitolu Vintage či filmovou pohádku Vzhůru do oblak. Děti nadchne pestrobarevná Karlíkova továrna na čokoládu a dorazí je netradiční Halloween a Vánoce. Všechny recepty jsou prověřené dlouhou praxí, ale zvládne je samozřejmě i laik. Všechny laskominy mají naznačenou obtížnost i dobu na přípravu. Stáňa má efektní řešení i na klasickou infarktovou situaci, když nemáte co dát na stůl a návštěva má dorazit za 20 minut.
    Vanilka pochází ze Střední Ameriky. Hlavními producenty a vývozci jsou Mexiko, Portoriko, Madagaskar a Réunion. Hlavními dovozci jsou USA, Francie a Německo. Trh s vanilkou je stále výnosný, i přes široké využívání syntetické vanilky.
    Vanilka Bourbon vypěstována na Madagaskaru, je díky své jedinečné kvalitě nejvíce ceněnou vanilkou.  Lusky dodávame ve skleněné dóze,  mají délku 14-16cm. Minimální trvanlivost vanilky v nepoškozeném obalu je 12 měsíců.


5 ks - Vanilka GOURMET (Indonésie)

    Vůně vanilky je sytá, plná, podobná vůni tabáku. Chuť je vonná, sladká a plná. Syntetická vanilka má výraznější, těžkou vůni a poměrně nepříjemnou pachuť. S pravou vanilkou proto nesnese srovnání. Vanilka se používá při přípravě zmrzlin, vaječných krémů, sladkého pečiva, moučníků a čokolády. Obvykle se však používá vanilka syntetická, i když pravou vanilku lze dnes i v Evropě snadno zakoupit. Je vždy lépe koupit celé tobolky, mohou se mnohokrát použít znovu, dokonce i po namočení v mléce. Tobolky potom stačí pouze omýt, osušit a znovu uložit pro další použití. Vanilkový koncentrát se přidává do parfémů.
    Drť – bobule se roztlučou v hmoždíři nebo umelou na mlýnku na kávu. Prosátím umletého koření se odstraní slupky a zůstane jen jemný prášek.
    10 ks - Vanilka GOURMET (Indonésie)Vanilka původem z Indonésie s temně sladkým aroma s tóny sušených švestek a hrozinek. Vanilka vhodná na všestranné použití od výroby...
    3 ks - Vanilka SUPERIOR (Indonésie, 18+ cm)Vanilka původem z Indonésie se sladkým vanilkovým aroma. Velmi masivní vanilka vhodná na všestranné použití od výroby vanilkového cukru a...
    1 ks - Vanilka Gourmet (Indonésie)Vanilka původem z Indonésie s temnými tóny sušených švestek a hrozinek. Velmi masivní vanilka vhodná na všestranné použití od výroby...


Silikonová forma na dortíky – kamélie - Silikomart

    Jinak také vanilkové lusky. Používáme tobolky nebo semena, sušená. Vanilka chutná sladce a trochu kořenitě. Má velmi intenzivní, lehce nasládlou vůni. Toto koření se pro zjemnění přidává do pečiva a do koláčů, patří do dezertů, kávy, čokolády, ovocných kompotů i salátů. Lze ji přidat také do některých pikantních pokrmů nebo masitých jídel. Samotný plod není jedlý, je ale možné přidat k pokrmu celé naříznuté plody a vařit je společně s jídlem. Vanilkové lusky jsou k dostání v každém dobře zásobeném obchodě. Jsou na výběr lusky nejrůznější kvality a ceny. Vanilku uchováváme v temnu, chladu a bez přístupu vzduchu.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Sedmdesát nejlepších francouzských dezertů (26 s vanilkou) v podání Ivety Fabešové, Miss sympatie televizní soutěže Na nože. Zapálená cukrářka-amatérka, která se v tvrdé konkurenci profesionálů probojovala mezi nejlepší pětku, je první osobností v českém kuchařském světě s talentem podat náročné věci jednoduše.
    Celé tobolky – jsou červenohnědé, dlouhé 4-5mm. Mají drsný pichlavý povrch, jsou duté a otevírají se puknutím. Někdy také mají zbytek stopky.
    Extra silný přírodní extrakt z madagaskarské bourbon vanilky. Díky 3-násobné koncentraci stačí použít výrazně méně extraktu. Vhodné pro profesionální použití.
    100 g mletá vanilka z IndonésieSladká a jemná vanilka z Indonésie pomletá a určená k okamžitému použití. do cukru do kaší do marmelád do pudinku ...atd. Velikost...


10 ks - Vanilka krátká (Indonésie, 13+ cm)

    2 ks - Vanilka SUPERIOR (Indonésie, 18+ cm)Vanilka původem z Indonésie se sladkým vanilkovým aroma. Velmi masivní vanilka vhodná na všestranné použití od výroby vanilkového cukru a...
    10 ks - Vanilka krátká (Indonésie, 13+ cm)Vanilka původem z Indonésie s temně sladkým aroma s tóny sušených švestek a hrozinek. Vanilka je kratší a méně masivní.   ...
    Vůně tobolek je výrazně kořenná, chuť je spíše otupující než ostrá nebo hořká. Fagara je koření vhodné na drůbež i jiné maso. Spolu se skořicí kasiovou a zázvorem patří k nejstarším čínským kořením. V Číně fagarou ochucují pokrmy, jako např. tradiční sečuánskou kachnu nebo kuře Pang-pang. Mleté plody fagary jsou základní složkou čínské směsi pěti koření. Tobolky získají výraznější chuť, pokud je opražíme na litinové pánvi – uvolní se tak jejich aromatické oleje. Je vhodnější používat roztlučené nebo mleté tobolky než celé plody. Když se fagara na pánvi dostatečně ohřeje a začne kouřit, snížíme teplotu a všechny zčernalé tobolky odstraníme.
    3 ks - Vanilka GOURMET (Indonésie)Vanilka původem z Indonésie s temně sladkým aroma s tóny sušených švestek a hrozinek. Vanilka vhodná na všestranné použití od výroby...


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    20 ks - Vanilka GOURMET (Indonésie)Vanilka původem z Indonésie s temně sladkým aroma s tóny sušených švestek a hrozinek. Vanilka vhodná na všestranné použití od výroby...
    Tobolky vanilky – mají tmavě hnědou barvu, jsou úzce válcovité, dlouhé, svraskalé, voskové a ohebné. Nejkvalitnější tobolky jsou na povrchu pokryté bílými krystalky přírodní látky – vanilinu. Vanilin jim dodává jejich charakteristickou vůni a chuť.
    Z těch nejkvalitnějších, ručně vybíraných vanilkových lusků z Madagaskaru studenou cestou šetrně získáváme více než 300 aromatických látek, které vanilka obsahuje.
    Tobolka v alkoholu – vanilkový extrakt a esence se připravují macerováním vanilkových lusků v alkoholu. Esence se zpravidla přidává do sirupu.
    1 ks - Vanilka SUPERIOR (Indonésie, 18+ cm)Vanilka původem z Indonésie se sladkou vanilkovou vůní. Velmi masivní vanilka vhodná na všestranné použití od výroby vanilkového cukru a...


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Zanthoxylum piperatum – je blízce příbuzný fagaře, někdy bývá nevhodně nazýván japonský pepř. Tobolky této japonské odrůdy se suší a potom melou na aromatický, ostrý hrubý prášek, tzv. sansho. Používá se běžně v japonské kuchyni při přípravě tučných pokrmů.
    Fagara svými mnoha jmény jako sečuánský pepř, anýzový pepř, čínský pepř nebo kvetoucí pepř připomíná pepř. Není však v žádném případě příbuzná známému černému nebo bílému pepři. Koření fagara jsou červenohnědé sušené tobolky čínské odrůdy malého stromku podobného trnovníku. Strom nebo keř s kožovitými opadavými listy má silné, pichlavé ostny a jeho plody jsou malé červené tobolky. Tobolky se sklízejí na podzim a suší se na slunci, dokud se neotevřou.
    Stáňa přistupuje k pečení i psaní po svém, její rázný styl vás pobaví a skvělé fotky Davida Tureckého budete chtít rovnou sníst. Přečtěte si Stánin sladký svět a žádnou jinou kuchařku už nebudete chtít ani vidět.
    20 ks - Vanilka krátká (Indonésie, 13+ cm)Vanilka původem z Indonésie s temně sladkým aroma s tóny sušených švestek a hrozinek. Velmi masivní vanilka vhodná na všestranné...


Gelová barva NEBESKÁ MODŘ 28g - Wilton

    Naučte se péct zbrusu nové sladkosti a aranžovat je tak krásně, že vám je pochválí i tchyně! Stáňa Mutlová je jedna z prvních Češek, které propadly umění tzv. sweet barů – sladkých stolů a koutků. Roky své recepty ladila k dokonalosti ve svém vypečeném podniku Punk Rock Cakes a teď je sepsala do kuchařky, jakou ještě český trh neviděl!
    Vanilková esence – je vysoce koncentrovaná, používáme ji jen velmi opatrně. Extrakt má mírnější chuť, do pokrmu můžeme přidat až půl čajové lžičky.
    Vanilkový cukr – vložením vanilkové tobolky do cukřenky cukr příjemně provoníme. Vůně vydrží i několik let.
    5 ks - Vanilka GOURMET (Indonésie)Vanilka původem z Indonésie s temně sladkým aroma s tóny sušených švestek a hrozinek. Vanilka vhodná na všestranné použití od výroby...
    Tobolky podřadnější jakosti – jsou méně kvalitní, mají světlé až červenohnědé zbarvení. Jsou tvrdé, suché a nevoní. Vanilin však lez snadno uměle napodobit a pomocí něj potom vylepšit tyto tobolky.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00