Jak na věc


zapečené těstoviny s kuřecím masem a nivou

Mlýnek na sůl a pepř – fialový - Korkmaz

    Pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse smícháme s moukou. Přidáme vejce, pepř, sůl, zázvor, těsto dobře vypracujeme a dáme na pomoučněný vál. Vyválíme z něj 2 tenké válečky o průměru přibližně 5-6 cm. Ostrým nožem krájíme dílky asi 1,5 cm silné a z nich prsty vytvarujeme malé šišky. Ty poskládáme do máslem (1 lžíce) vytřené zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem (1,5 lžíce).
    Starodávný tradiční recept, který se připravoval na mnoho způsobů. |V dávných dobách se také přidávalo zelí, slanina, uzené maso, bylinky atd. Pokrm se vařil také na velikonoční svátky.
    Bezpochyby nejznámější a nejrozšířenější polévka v Itálii. Minestrone se vyznačuje především bohatým obsahem pestré zeleniny. Každý připravuje minestrone podle sebe, čili záleží na vás jakou zeleninu do polévky přidáte. Důležité je vkládat zeleninu do hrnce postupně, neboť doba tepelné úpravy je odlišná.
    Vždy sypeme hydroxid do vody, nikdy vodu nelijeme do hydroxidu! Nastala by prudká chemická reakce - okamžitý var tekutiny se silným prskáním. Pokud budete však hydroxid sypat do vody, nic takového nehrozí. Sklenice nebo jiná nádoba by měla vydržet teplotu kolem 90°C, jelikož se tekutina silně zahřeje. Pokud budete dodržovat tyto zásady, je výroba mýdla bezpečná, a nic Vám nehrozí.|


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý, Česnek, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo.
     Pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse smícháme s moukou. Přidáme vejce, pepř, sůl, zázvor, těsto dobře vypracujeme a dáme na pomoučněný vál. Vyválíme z něj 2 tenké válečky o průměru přibližně 5-6 cm. Ostrým nožem krájíme dílky asi 1,5 cm silné a z nich prsty vytvarujeme malé šišky. Ty poskládáme do máslem (1 lžíce) vytřené zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem (1,5 lžíce).
    Velmi jednoduchý recept se zaručeným a rychlým výsledkem, navíc poměrně dietní. | Jako přílohu použijeme těstoviny, ale hodí se i například houskové knedlíky a rýže.


Dýňový kompot s ananasovou příchutí

    1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, slijte. Troubu zahřejte na 200 °C. Ve velkém rendlíku rozpusťte trochu másla. Osmažte na něm žampiony (pár minut), pak je dejte stranou. Rendlík vytřete kuchyňským papírem.2 V rendlíku rozpusťte zbývající máslo, přidejte většinu cibule a nechte ji minutu měknout. Minutu vmíchávejte mouku, pak postupně vlijte mléko, aby vznikla hladká omáčka. Zvyšte plamen a za stálého míchání nechte omáčku pár minut bublat a houstnout. Stáhněte oheň, vmíchejte šunku a většinu sýra, osolte a opepřete podle potřeby.3 Těstoviny a žampiony navrstvěte do velké ohnivzdorné nádoby, přelijte omáčkou a pořádně promíchejte. Posypte zbývajícím sýrem a jarní cibulkou, pak 10 minut pečte dozlatova.
    Cena nahoře udává cenu za 2,2 kg prášku. Hmotnosti v pravé části tabulky uvádějí obsah na 4 dávky, protože mýdla si vyrobíme 1 kg. Je to nejpracnější část, proto se vyplatí dělat mýdlo ve větším množství.|
    Tento recept je vynikající nejen pro vegetariány. Podle našeho videa ho zvládnete naprosto hravě. | Podle tohoto receptu uděláte přibližně 32 prstů běžné velikosti.|Prsty můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Mléko plnotučné, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Mezitím dáme do misky 2 dl smetany a 0,5 litru mléka. Očistíme česnek, který prolisujeme do smetany. Přidáme sůl, vejce, pepř, muškátový oříšek, mletou sladkou červenou a mletou pálivou papriku, vše vyšleháme. Zálivku nalijeme na šišky, zapékáme ještě 10 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně pokrájíme.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Hydroxid sodný je silně hydroskopická látka. V praxi to znamená, že obal ihned po odvážení uzavřeme, jinak nám tato látka během několika vteřin nasaje vlkost a krystalky se slepí.|
    Nejdůležitější ochranné prostředky jsou brýle a rukavice. Pracujeme se silnou zásaditou látkou, potřísnění by mohlo vyvolat poranění oka i kůže. V žádném případě by něměly při práci na tomto receptu být přítomny děti.|
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo…
    Tento recept je opět za pár korun a překvapí vás svojí jednoduchostí. Pokud máme formu, kterou najdete ve fotogalerii, pak je tento recept opravdu legrace.


Prášek na barevné prádlo z vepřového sádla

    Tento pokrm jsme před lety objevili ve starém komunistickém časopisu. Protože opravdu stojí za vyzkoušení, tak jsme ho pro vás zpracovali do podoby, ve které ho zvládnou i úplní začátečníci.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Tento recept popisuje výrobu pálivé pomazánky, která se hodí nejen na topinky, ale i na přípravu spousty jiných delikates. | Znáte to - přijde večer rota vojáků na návštěvu, ale čím je pohostit? Tento pikantní pokrm zvládne každý, stojí pár kaček a výsledný efekt dobrého pohoštění je zaručen.|Jelikož je ďábelské omáčky kolem 1 litru, bez obav ji můžete vložit do čistých sklenic a 15 minut ve vodě kolem 90°C zasterilovat.|Omáčka jak už název napovídá je ostrá, přesto některým dětem velmi chutná. Rozhodnutí jestli tento pokrm servírovat dětem je pouze na Vás....|Fantazii se meze nekladou a tak můžete dozdobit například na kolečka nakrájeným vejcem uvařeným natvrdo, nebo sterilovanou okurkou či paprikou.|Pokud hotovou pomazánku dáte na velkou pánev a prohřejete s 30 vejci, potom rota vojáků praskne přejedením.|


Marinovaná krkovice bez éček a chemie

     Mezitím dáme do misky 2 dl smetany a 0,5 litru mléka. Očistíme česnek, který prolisujeme do smetany. Přidáme sůl, vejce, pepř, muškátový oříšek, mletou sladkou červenou a mletou pálivou papriku, vše vyšleháme. Zálivku nalijeme na šišky, zapékáme ještě 10 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně pokrájíme.
    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00