Jak na věc


zelí s křenem

Sterilované červené zelí s bramborami

    Tento recept je vynikající nejen pro vegetariány. Podle našeho videa ho zvládnete naprosto hravě. |Karbanátky můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    Naše rodinná firma se zabývá pěstováním zelí a jeho následným zpracováním na kysané zelí a zelné saláty. Součástí naší produkce jsou též další zemědělské plodiny jako brambory a cibule.
    Zelí z Křimic - to je věhlasný pojem nejen v oblasti Západních Čech, nýbrž i na mnoha vzdálenějších místech naší republiky. Své místo v povědomí lidí si udržuje již po staletí a ani v dnešní době obliba křimického zelí neklesá.
    Všichni ji znají, ale ne každý ji umí. Přitom recept je velmi jednoduchý. Za pár korun máme velké množství vydatné polévky, která se velmi často konzumuje jako hlavní jídlo.
    Za dob našich babiček se tato vynikající polévka dělala velmi často - pokaždé, když se sehnaly morkové kosti. Jsou totiž zdrojem cenných látek. Polévka se uvařila den dopředu, nechala se vychladnout a sebral se z ní tuk, který ztuhne na hladině. Polévka tak nebyla mastná a tuk se použil do polévek, které tuku mají málo, nebo skoro vůbec, což je třeba bramboračka.|


Rychlé masovo-kapustové plněné papriky s rajskou omáčkou

    Pokud nechcete riskovat, že Vám morek nebude chutnat, přidejte do směsi na knedlíčky několik rozmixovaných kuřecích jater, ale morkový knedlíček, jak už říkali naši předci, je delikatesní lahůdka...
    Od 16.9.2019 zahajujeme náš tradiční podzimní prodej. Vedle hlávkového a krouhaného zelí zakoupíte i brambory, cibuli nebo česnek. Ke koupi budou ale i dýně či vřesy. Kysané zelí, zelné saláty a zelná šťáva jsou samozřejmostí. Těšíme se na Vás.
    Výborné a jednoduché čokoládové marokánky, které chutnají všem, kteří nejsou alergičtí na oříšky.|Suroviny v receptu (mandle, kandovaná kůra, arašídy a papaya) bereme jako základní vodítko. Pokud by vám v marokánkách chutnaly ještě jiné ingredience, klidně je přidejte. Váhově je tyto ingredience možno zvýšit ještě asi o polovinu.
    Vynikající a rychlé zelné placky s videoreceptem, jejichž výroba nemá žádné záludnosti. |Zelné placky podáváme teplé i studené, a výborné jsou také třeba jako příloha k méně tučným polévkám.
    Zelí hlávkové je rostlina pěstovaná jako košťálová zelenina, jedna z forem vyšlechtěné brukve zelné. Hlávkové zelí je dvouletá bylina, pěstovaná pro listy, které tvoří charakteristickou hlávku zelí.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00